Buhnerov protokol - borelióza

Buhnerov protokol - svetovo najznámejší prírodný program na boreliózu... V skratke, za 4 minúty - zhrnutie knihy.

Liečite sa na boreliózu, alebo jej často pridružené koinfekcie ako Bartonelóza, Babesióza, Chlamýdie, Mykoplazma a nechcete nič zanedbať? Uvažujete, ako by ste mohli liečbu ešte viac posilniť? Poznáte tri zásadné aspekty ovplyvňujúce jej výsledok? Ak nie, 4 minúty venované tomuto článku Vám môžu zachrániť roky života.

Štatistiky bohužiaľ hovoria, že sa každý piaty pacient napriek antibiotickej liečbe dostáva do chronicity. Našťastie však vieme toto riziko minimalizovať, a to pomocou byliniek. 

Prečo bylinky?

Pri liečbe boreliózy hrajú dôležitú úlohu najmä tri faktory: imunita, zápal a infekcia. Na rozdiel od bežných syntetických antibiotík, primárne eliminujúcich infekciu, pokrývajú bylinky všetky tri tieto faktory. Prírodná liečba nielenže napomáha ničiť škodlivé patogény, ale predovšetkým vytvára prostredie, ktoré eliminuje ich rast, množenie a ich negatívny dopad.

Dôkazom jej účinnosti je aj táto štúdia, v ktorej až 68% z 1 829 pacientov označilo bylinný protokol pri alternatívnej liečbe boreliózy ako veľmi účinný.

Navyše takmer každá bylinka môže mať dodatočný širokospektrálny liečebný potenciál ako napríklad  antibakteriálny, antivirotický, antifungálny, protizápalový, imunomodulačný, antitumorálny, antioxidačný, hormonálno-modulačný, detoxikačný a mnoho ďalších.

Poznámka: syntetické antibiotiká sú pri liečbe boreliózy tiež veľmi dôležité. Sú cielenejšie a potentnejšie, avšak zároveň viac agresívne (s väčšími vedľajšími účinkami) v porovnaní s bylinkami, ktoré pôsobia šetrnejšie a na viacerých úrovniach. Preto v prípade akútnej (čerstvej) nákazy sa bylinky odporúčajú najmä ako doplnková liečba (popri užívaní syntetických antibiotík). Pri chronickej borelióze môžu bylinky slúžiť naopak aj ako hlavná - primárna dlhodobá šetrná liečba.

 

Ktorý protokol vybrať?

Na trhu existuje mnoho rôznych bylinných protokolov na boreliózu. Na základe dôkladného prieskumu a dlhodobej osobnej skúsenosti, odporúčame protokol od Stephena Buhnera (Healing Lyme - podrobné zhrnutie), a to z týchto dôvodov:

• veľká obľúbenosť: jednoznačne najznámejší a svetovo najobľúbenejší bylinný protokol na boreliózu - viac ako 100 tisíc používateľov na celom svete
• pokrýva aj pridružené koinfekcie - ako napr. Bartonelóza, Babesióza, Chlamýdie, Mykoplazma, atď.
• vedecký základ: 3 vysoko odborné (cca. 500 stranové) knihy s analytickým rozborom problematiky, popisom liečebných mechanizmov a postupov
• odborná reputácia: Buhnerov protokol vysoko hodnotia svetovo známi doktori špecializovaní na boreliózu ako napr. Dr. Richard Horowitz, Dr. Bill Rawls, Dr. Wendy Leffel a stovky ďalších
• overené praxou: viac ako 17 rokov aplikovania a vylepšovania protokolu
• komunitná podpora: špecializovaní bylinkári, konferencie, blogy, podcasty, videá, diskusné fóra, sociálne média
• je nekomerčný – produktovo nezávislý - možnosť nákupu byliniek od rôznych dodávateľov za výhodné ceny, prípadne vlastná domáca výroba

K väčšine z týchto byliniek boli vypracované aj ďalšie nezávislé odborné štúdie potvrdzujúce ich pozitívny účinok v súvislosti s infekciou Boréliou burgdorferi.

V akej forme bylinky na boreliózu užívať? Klady a zápory?

Od akého dodávateľa?

Veľkou výhodou Buhnerovho protokolu na boreliózu je produktová nezávislosť. Sami si tak môžete vybrať od koho a v akej forme bylinky kupovať, prípadne si ich dokonca aj zbierať, alebo vyrábať produkty sami. Na trhu je veľa kvalitných dodávateľov. Odporúčame vyhľadať na internete a vyskúšať, čo Vám vyhovuje najviac. Pri výbere dbajte na dobrú reputáciu dodávateľa.

Kde nájdete viac informácií ?

Napriek tomu, že sa jedná o relatívne jednoducho aplikovateľný protokol, odporúčame prečítať naše podrobné zhrnutie knižky "Borelióza", prípadne zakúpiť k tejto téme nasledovné knižky:

Healing Lyme - Natural Healing of Lyme Borreliosis and the Coinfections Chlamydia and Spotted Fever Rickettsioses, 2nd Edition

V prípade prítomnosti koinfekcií aj tieto:

Healing Lyme Disease Coinfections: Complementary and Holistic Treatments for Bartonella and Mycoplasma

Natural Treatments for Lyme Coinfections: Anaplasma, Babesia, and Ehrlichia

Tieto knihy sú dostupné vo viacerých jazykoch. Ich zakúpením nielenže podporíte profesionálnu prácu Mr. Buhnera (za ktorú sme mu nesmierne vďační), ale aj hĺbkovo pochopíte samotné princípy účinnosti tohoto protokolu, čo tiež významne prispieva k liečbe.
V týchto knihách sa napríklad dozviete o mechanizme prenosu, pôsobenia, symptómoch, testovaní, prevencii a štandardnom liečení boréliovej infekcie a prísluchajúcich koinfekcií. Ďalej v nich nájdete podrobné informácie o prírodnej liečbe, formách, dávkovaniach, účinkoch jednotlivých byliniek a mnoho ďalšieho.

Kto je Mr. Stephen Harrod Buhner?

Mr. Buhner je svetovo uznávaný polymath (multi odborový vedec) s prevažným zameraním sa na herbalistiku a environmentalistiku. V oblasti liečby boreliózy a jej koinfekcií vypracoval najrozsiahlejšiu analýzu a prvý súvislý liečebný protokol pre chronických pacientov.

Mr. Buhner pochádza z viac-generačnej rodiny medicínskych doktorov, z ktorej na jeho tvorbu mal najväčší vplyv jeho prastarý otec Dr. C.G. Harrod. Mr. Buhner je autorom 23 kníh predávaných v 20 krajinách s mnohými oceneniami (ako napr. kniha roka Nautilus, alebo BBC). Jeho práca bola publikovaná v médiách ako The New York Times, CNN, alebo Good Morning America.

13 zásad ako správne užívať bylinky na boreliózu.

Dôležitý e-book ZDARMA - ako sa vyhnúť častým chybám pri liečbe!